LNB - Low Noise Block

lnb alp In de LNB bevindt zich een kleine antenne van 1 cm die het TV signaal ontvangt. Daarna wordt de ontvangen downlinkfrequentie van 12 GHz getransponeerd naar een lagere frequentie (900–1800 MHz). Dit is nodig omdat de satellietontvanger een hogere frequentie niet kan verwerken. Eén LNB kunt u voor maar voor één satellietontvanger gebruiken.  int.tv

Meerdere versies van LNB

lnb alp Ook bestaan er LNB's met meerdere uitgangen die dus op meerdere ontvangers kunnen worden aangesloten. Er kunnen ook meerdere LNB's op één schotelantenne bevestigd worden om meerdere meerdere satellieten te ontvangen. D.m.v. een DiSEqC switch kunt u de satellietontvanger laten bepalen welke LNB gebruikt moet worden. Per satellietgroep heeft u dus één LNB nodig. Ook zijn er speciale monoblock LNB's te koop met twee LNB's en een ingebouwde switcher, maar ook LNB's met 2, 4 en 8 uitgangen. U kunt daarop dus maximaal 8 satellietontvangers aansluiten. Bij de schotel wordt een arm geleverd waarop de LNB bevestigd wordt.

Satellietgroepen

lnb alp Als u maar één satellietgroep wilt ontvangen dan wordt de single LNB direct op de arm geplaatst. Voor Astra 1 satelliet met Hotbird satelliet of voor de Astra 1 met de Astra 3 satelliet is de monoblock LNB 60 (zonder een LNB-houder) geschikt. Voor 3 of meer satellietposities is een LNB-houder noodzakelijk. Let er goed op als U apparatuur gaat installeren dat de LNB's wel geplaatst kunnen worden, omdat de ruimte in de LNB-houder beperkt is. Zo is namelijk de LNB-houder voor de Visiosat Bi-satellite schotel het best geschikt voor LNB's van het merk ALP. Zie Overzicht LNB.