De Astra 2 satelliet is voor de satellietkijker in Nederland en België van belang omdat veel Britse publieke en commerciële tv- en radiozenders ongecodeerd, dus gratis, te ontvangen zijn. Weliswaar is de footprint van Astra 2D satelliet gericht op de UK, Ierland en de Britse eilanden, maar ook omliggende landen kunnen de satelliet goed ontvangen maar dan wel met een ontvangstschotel van voldoende afmeting.

In 2013 werd de nieuwe Astra-2E gelanceerd die bedoeld is om grote delen van Europa, het Midden Oosten en Afrika van Britse televisie te voorzien.Astra 2 satelliet

Alle BBC kanalen, incl. BBC HD, en de ITV zenders, met de regionale kanalen STV en UTV, zijn gratis te ontvangen via de Astra 2D satelliet. BBC News, BBC Alba en BBC Parliament worden uitgezonden via Astra 2A.(ook gratis). Ook de meeste Channel-4 kanalen (Channel4, Channel4+1, E4, More4 Film4) zijn free-to-air op Astra 2D.

TV kijken via Eurobird 1 satelliet 28.5 E

Direct naast Astra-2 ligt de Eurobird 1 satelliet die mee lift bij het downloaden van Astra 2. Hier vindt u diverse free TV film- en muziekkanalen en zenders, voornamelijk uit regio’s waar de Britten traditioneel een grote historische binding mee hebben zoals Pakistan, India, Bangladesh en USA.

Overzicht gratis TV (free TV) zenders op de Astra 2 satelliet

Bekijk ons zenderoverzicht met de belangrijkste GRATIS TV zenders op de ASTRA 2 satelliet met de transponder nummers en downlink frequenties : Zenderoverzicht vrije TV zenders op Astra 2 .
Voor info over de andere Astra satellieten kijkt u op Astra 1 en Astra 3