TV kijken in Nederland: het digitale TV aanbod van KPN

KPN is aanbieder van digitale TV via ether- distributie (Digitenne) en via een breed- band internetverbinding dmv IPTV-protocol (KPN Interactive TV). Wist u dat u gratis naar NED 1 t/m 3 kunt kijken via DIGITENNE?


KPN Digitenne

KPN Digitenne is ondanks de recente verhoging nog steeds het goedkoopste pakket op de markt.
Digitenne heeft geen volledige landelijke dekking en soms laat de ontvangstkwaliteit te wensen over. De bandbreedte van Digitenne is geringer dan bij andere DVB toepassingen zoals kabel TV en satelliet TV waardoor de beeldkwaliteit minder is. Digitenne zal geen grote rol spelen bij HD-TV. ( Lees meer).

Het KPN Digitenne Pakket

KPN Digitenne is een klein pakket met 27 tv-zenders. Het buitenlandse aanbod bestaat uit VRT EEN, VRT Canvas, BBC-1, BBC-2 en CNN. Niet aanwezig zijn de Duitse publieke en commerciële zenders.

Overweegt u Digitenne, check dan goed of u het kunt ontvangen. Vraag in uw omgeving naar gebruikerservaringen. Abonnementsprijs 2013 : € 12,50 p.maand.

Gratis TV kijken met KPN Digitenne

Heeft u zelf een DVB-terrestrial ontvanger dan kunt u zonder abonnement, dus gratis, de zenders Ned 1, 2 en 3 en de lokale regio-tv van uw streek ontvangen.

Het KPN Interactive TV pakket

Een beter pakket dan Digitenne is KPN INTERACTIVE. Het is een compleet basispakket voor een lage prijs. U krijgt naast de Nederlandse publieke en commerciële omroepen ook alle regionale tv-zenders en een acceptabele selectie uit de Belgische, Duitse en Engelse publieke zenders. Er zijn veel uitbreidingsmogelijkheden met aanvullende pakketten.
Uit gebruikerservaringen blijkt dat de technische kwaliteit soms niet altijd onberispelijk is. Ook is de bandbreedte is niet optimaal voor het kijken naar HD-tv. U kunt alleen een abonnement op IPTV afsluiten als u over een breedband internet verbinding van KPN beschikt. Lees meer over DVB Kwaliteit. Abonnementskosten : € 16,50 p.mnd.