DVB Coderingsystemen

Het DVB systeem wordt gebruikt om TV - en radiosignalen te coderen en na ontvangst in de satellietontvanger weer te decoderen. Door de codering is het signaal van de zender naar de ontvanger onderweg dus niet leesbaar voor anderen.

Voorbeelden van deze DVB coderingssystemen zijn:
* Irdeto (Canaldigitaal, Ziggo)
* Seca/Mediaguard (Canaldigitaal)
* Nagravision (UPC)
* Conax (KPN Digitenne, Tele2).

Ontvangers aangeboden door Kabel TV en Satelliet TV Aanbieders

De Nederlandse Aanbieders Digitale TV verkopen digitale TV ontvangers met een vast coderingssysteem icm met abonnementen voor hun programma-pakketten. Deze ontvangers zijn wel goedkoop maar een groot nadeel is wel dat u de ontvanger niet meer bij de nieuwe provider kunt gebruiken. Die is dus waardeloos geworden.Wij adviseren u daarom een ontvanger te kopen die uw meer flexibiliteit geeft zoals een ontvanger met een of meer zogenaamde Common Interfaces. Die is weliswaar wat duurder maar uiteindelijki bent u beter uit.
In de digitale ontvanger plaatst u een Conditional Access Module (CAM) plaatsen met daarop de data van het coderingssysteem en in de CAM module stop u dan de smartcard van uw provider. Bij en eventuele overstap naar een andere provider hoeft u dan alleen maar een nieuwe Conditional Access Module te kopen.

ADVIES

Het verdient aanbeveling een digitale ontvanger aan te schaffen die meerdere DVB-systemen kan verwerken zoals DVB S, DVB T en DVB C. U kunt dan gebruik maken van ether TV (Digitenne), satelliet TV (Canaldigitaal) en eventueel ook Kabel TV. Daarmee kunt u dus dan alle kanten op. T'is wel iets duurder, maar dat verdient u in de toekomst echt terug.