Aanbieders TV pakketten in Nederland

In Nederland kunt u TV-kijken via de kabel, internet, de ether of satelliet. Televisieaansluitingen worden aangeboden door :

Nederlandse tv-zenders

De publieke omroepen en commenciële zenders zitten in alle betaalpakketten. Bij Digitenne van KPN kunt u NED1, 2 en 3 zonder abonnement ontvangen en bij satelliet tv ook als u beschikt over smartcard van Canaldigitaal.


Nederlandse regionale TV zenders

Bij de Nederlandse regionale omroepen is de situatie veel onduidelijker. Niet altijd zijn de regionale omroepen beschikbaar in de betaalpakketten.
KPN biedt bij Digitenne alleen de regionale omroep van uw streek gratis aan. Alle regionale omroepen zitten wel in het betaalpakket KPN Interactive.
TELE2 heeft alle regionale omroepen in het Interactive pakket opgenomen.
UPC biedt de regionale omroep van uw streek aan in het goedkoopste pakket en alle regionale omroepen in het vervolgpakket.
ZIGGO heeft blijkbaar niets op met regionale TV op en heeft dat dus niet opgenomen in haar pakketten.
CANALDIGITAAL heeft geen enkele regio TV in het pakket opgenomen. Wel zijn de omroepen uit Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Holland en Zeeland gratis ontvangen via de Astra-3 satelliet.
Lees meer over :Astra-3

Buitenlandse TV zenders

Het aandeel van de buitenlandse tv-zenders in de betaalpakketten van de aanbieders is sterk wisselend. Naast Canaldigitaal, met de talrijke gratis te ontvangen zenders, is het basisprogrammapakket van Ziggo een goed voorbeeld voor haar concurrenten. Bij de satelliet heeft u volledig vrije keuze. Duitse en Engelse publieke en veelal ook commerciële zenders zijn vrij (dus gratis) te ontvangen via de satelliet. Gaat u voor een goedkoop pakket en afgewogen pakket dan bent u bij de satelliet het beste uit.

Tip

Voor de laagste prijs zit u goed bij Digitenne van KPN voor € 12.50 p.maand. Iets duurder maar wel met veel zenders is het BasisHD Pakket van Canal Digitaal Een simpele ontvangstinstallatie is dan al voldoende. Lees meer bij : apparatuur ontvangst Satelliet TV